tisdag 14 maj 2013

en helg med bad och bus, nu är det den stora vänta...

vi hade en trevlig och mysig helg i lalandia. inget som avskräckte alls, är så att man hade kunnat åka dit igen. skulle nästan kunna säga att det kanske hade blivit bättre nästa gång när man känner till och vet hur en del fungerar så man bättre kan planera och få ut det mesta av det. barnen hade nog kunant stanna en dag till när de fått kläm på vattenlandet men men. Blev en del badande iaf eller åtminstone för de stora barnen. minstingen envisades med att barra sitta i det grunda och plaska bägge dagarna men hon hade ju kul där så då får det vara så...
Minstingen lös däremot upp betydligt mer när det var bowling en av kvällarna, där var hon i sitt esse vilket jag verkligen inte var om man säger så. usel haha.
vi hann med lite arkadespel också som var barnanpassade. vi åt mesta maten hemma som vi hade köpt med oss men eftersom jag fyllde år på lördagen så firade vi med att äta på en av restaurangerna, bone's. var riktigt gott men vi skulle varit hungrigare, blev lite för sen lunch.
Resorna gick väldigt bra men man träffa ju på en och annan "rolig" människa om man säger som så. ett internskämt hemma numera är att skaka på ryggen som om man sopar alla med en jätteryggsäck och med danskt uttal säga perfekt perfekt. haha ja var en rolig människa som dök upp med jämna mellanrum hela vägen dit, såg inte så mkt av henne på hemvägen.
värsta på resan var väl att äldste dotterns ryggsäck begav sig en runda själv över till tyskland men tack vare syster så kunde vi hämta den i köpenhamn på hemvägen. tur att dottern kunde låna kläder av syster och minstingen. mest tur var att dottern var smart nog och under resans gång la sina mediciner i handväskan ananrs kunde det gått illa hon är väldigt beroende av sina mediciner och klarar inte många timmars förseningar där inte.
men var ju ingen slappsemester direkt, full rulle från man vakna tidigt och stupa i säng på kvällarna.

kom hem vid sex på sönkvällen då kom sonen hit och bjöd på pizza, brossan ringde och prata en massa och älsklingen kom ett par timmar så inte mkt tid att göra nytta där inte. vakna tidigt o försökte packa om och fixa en del skolarbete, pappersarbete, fixa lite med jobb osv... men kom iväg igen lite över tolv o så landade vi här på sjukhuset kl 15. hände inte så mkt här, lite blodprov, kirurgen sprang inom här och återigen dusch med deskutan. segt... men som tur var somna minstingen tidigt helt slut var hon men vid gott mod och tyckte det var roligt.
sängen till mig är ingen hit... den är hög och läskig. dessutom ingen hit för mina söndriga höfter, järnpinne precis där höfterna ligger så gäller att kassa ner en bit så man ligger någorlunda men skönt är det inte. men visst jämfört med minstingen så ska jag väl inte klaga. men blir inte skönare för det.

vakna en timme tidigare än vad jag hade behövt idag, känns som jag hade behövt sova en vecka men det får ju vänta. minstingen på gott humör idag med. deskutan dusch o sen vänta lite och vid åtta var det dags att åka till op. dottern glad ända tills hon somna lugnt denna gången =)
nu är det bara den långa väntan kvar... än så länge känns inte väntan så jobbig, inte så orolig för själva op mer för hur det blir efteråt emn det är klart är inte kul att sitta här och vänta direkt. tänka på att dottern ligger där uppfläkt och de bänder rätt ryggen o skruvar hela vägen.

försökt göra lite skolarbete men är trött o kan inte koncentrera mig direkt mer hittat fakta men måste verkligen försöka... värdelst inget bord här att ha datorn på men så kom jag på det smarta att ha datorn på sängen för den är minst lika hög som ett vanligt bord alltså inte soffbord så funkar hellt ok ett par böcker under bara =)
Huvudvärk de luxe också måste nog fylla på lite vatten. känner mig inte alls bekväm på denna avd, jättesnäll personal, de flesta men man känner sig påpassad och som om man inte får röra nåt själv men ska väl överleva en vecka gömd på mitt rum hehe.

måste säga att det känns bra mkt bättre denna gången när minstingen opereras än när stora dottern opererades för några år sen. känns som fler bryr sig nu...
dotterns op var ju värre och efteråt hade varit lättare om det inte varit för det uppstod komplikationer sen. dottern bytte ju ut sin aorta och då var de tvungen att kyla ner henne och koppla om hjärtat. men det gick ju bra det med...

försöka plugga lite till... gääsp... dottern är på sjukhuset men i lund och får sin månatliga dos medicin men sen kommer hon nog hit, synd vi inte är på samma sjukhus. jag hade mkt hellre varit på lunds barnsjukhus än här men är ju vården som är viktigast o den har jag inga klagomål på så...

4 timmar kvar kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar