onsdag 13 november 2013

livsomvälvande, big news!

Plugg plugg plugg.... jag försöker o försöker men det finns ju en gräns för hur mkt som går in tyvärr. Det går inte att komma ikapp hur gärna jag än vill tyvärr :( o det stör mig för jag vill ha bättre betyg än så men man kan ju inte ligga på topp jämnt.
Ingen idealistisk pluggomgivning heller med barnen o allt de vill prata om... o ja så klart vill jag lyssna på dem men ibland är det too much. och jag får väl se det positivt och vara glad för att mina barn vill prata så mkt med mig om deras liv osv :p
fast just nu hade jag behövt ensamhet.

Mina barn har ju en del att prata om iaf två av dem även om sonen var inom här en timme idag o behövde prata av sig han med =)
äldste dottern ska flytta... om två veckor tar hon sitt pick o pack så kör sonen henne till pv utanför sthlm. o så är det alla hennes tankar om vad hon ska göra i livet, plugg, jobb, af osv. så här är det ju ändå viktiga saker i ett liv. och i mitt liv o syskonens.
ja hon behöver flytta hemifrån men 50 mil??!! blä för det tycker jag faktiskt. ja okej att flytta men kunde hon inte bott på granngården eller något? så långt bort...

o så nästa barn då? ja nu får vi gå ut med det enligt henne så jag kan köra den stora nyheten här
Jag ska bli MORMOR!!! Lätt läskigt :p innan jag e 40. jag kan säga att jag är inte beredd, inte alls. inte redan... o vet inte om hon är det eller hennes pv även om han redan har en dotter.
O ja finns lite orosmoln i ett mamma/mormors hjärta ang boende, ekonomi, förhållande.
Men nu är det som det är så bara att gilla läget o det tar lite tid att acceptera men känns bättre o bättre om det inte vore för om.
Just nu pendlar dottern mellan att sova på en madrass (resår alltså, tjock) i mitt vardagsrum och att bo hos pojkvännen 20 mil bort i en lght de skaffa tills. Han har knappt några pengar o hon inga.  De har för lika saker som har med deras personer att göra så det krockas rejält emellanåt.
Men vi får se hur det blir. Hon är fortfarande skriven här men ska ändra sin adress den första så då flyttar barn nr 3 också. Även om jag känner på mig att jag fortfarande får se en del av henne.
jag känner mig som en hemsk mamma. Hon o jag har ju svårt att leva ihop minst sagt så ja jag vill inte det helt enkelt hellre ha ett bra förhållande och inte komma ihop sig men hon hade ju inte heller behövt lämna landskapet om man säger så. Spec inte som läget e nu. Men jag får inte plats att ha henne här eller jo om jag börjar sova i vardagsrummet igen men var inte så jag tänkte mig det. jag har varit mamma sen jag var 16 o ser framemot att bara vara jag lite... o jag har inte råd att försörja henne och det blir så mycket tjafs då jag vill att hon ska hjälpa till och hon är stark  motståndare till det.

men ändå jag ska bli mormor!! Mitt lilla barn ska bli mamma!! det är stort.
det är ovant, o jag känner mig lite som en pappa som har svårare att ta in det i början. Nu ser man ju bebimagen o det finns ju faktiskt en liten bebis där inne. Mer än halva tiden har gått.
Jag önskar bara att det var lite mer lugn o ro runtomkring dem att saker var ordnade, att jag var i ett läge där jag kunde hjälpa mer men det blir nog bra så småningom =)

Man kan ju säga att saker har hänt det senaste halvåret. fått veta jag ska bli mormor, två barn flyttar ut och en 6 år lång relation tar slut, syster har fått barn och ett halvhjärtat försök att lappa en annan syskonrelation sjönk... o på det plugg o jobb... o ja det vanliga livet...

Nu försöka plugga lite till...

4 kommentarer:

  1. Grattis Mormor! :) Kram Louize

    SvaraRadera
  2. GRATTIS
    Själv väntar "jag" mitt andra barnbarn i dagarna :)
    Tycker jag fick tidigt men var ändå 42 när första kom.(barnbarnet)
    Mormor kommer jag förhoppningsvis inte bli på många år då dottern är 13 idag,
    Fördelen att få tidigt är att man kanske har lite mer ork(och lust).
    Har 4 barn och 3 av de har olika funktionshinder av varierande grad.... Äldsta sonen(27 år) är så"normal man kan bli och det är han som ska få sitt andra barn,.
    /Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. 42 får nog också räknas som tidigt :-) tack o grattis till dig med :-) jag har fem barn mellan 23 o 11. Flickorna har också varierad grad av funktionshinder medans pojkarna klara sig.

      Radera