söndag 4 november 2012

Skulle varit positivt...

Idag tänkte jag att jag skulle vara lite positivare och skriva nån tacksamhets lista... Gick bra tills jag kom till barnen då mitt underbara humör drog ner mig igen o tankarna vandra in på några av de värsta stunderna i mitt liv: äldste dotterns sjukdom, när jag sätt bredvid hennes sjukhussäng o hon rullar runt i värsta krampanfallet o ögonvitorna rulla... Samtal med läkare och kurator om att de kanske inte skulle gå att rädda henne. Hon blev sämre o sämre o de fatta inte mkt. I min värld lita jag blint på att hennes läkare skulle klara det...
När minstingen föds och de hittar fel efter fel. När de berättar några månader senare att hennes kromosomfel troligast kommer att innebära att hon mer eller mindre inte skulle klara av nåt.
När man får samtal från polisen att mitt barn i sista stund räddats från att bli överkörd av tåget i ett självmordsförsök o att de kör henne till psykakuten. Att se sitt barns sönderskurna armar.
Har så många andra hemska minnen, alla dagar på sjukhus, bup, social, rehabilitering osv osv. Sitta o vänta medans barn ligger på operationsbordet från små bråck op till op av skallben o byte av aorta.
All oro, allt med att lösa det praktiska när man står där själv.

Men allt är inte av ondo. Man har lärt sig mycket. Jag står nära mina barn, än är vi inte över på andra sidan med allt men vi kämpar på...
O vi har det kul för det mesta :) minstingen blev inget kollo, hon blev så mkt som man inte kunde anat :) en källa av glädje.

Men jag misstänker att jag nån gå g borde bearbeta lite. Tror inte jag har tagit till mig, försökt hålla viss distans. Skulle jag känna efter ordentligt hade jag nog inte orkat. Kuratorn sa att som förälder mår man som sämst under de bästa perioderna, sant.

Om inget annat är jag bra på att älta :p
Inte sovit mkt... Gjorde ett ynkligt försök att avsluta i morse men han tog inte det på allvar inte ens i närheten fanns inte på kartan tror jag.
Bästa idag var två gulliga mess på fb från folk (män) jag trodde glömt mig...
Nä fortsätta jobba lite sen hem till gullungarna :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar