måndag 19 augusti 2013

Back to the not so good old days

Shit vad ekonomin känns tradig nu, less... Känns som på den gamla goda tiden nät man bara halka mer o mer bakåt... Jaja bara bita ihop o inte göra som förr o bara låta allt rasa. Får väl komma ifatt mig liite i taget. Oroar mig redan för jul nu men blir att rätta munnen efter matsäcken. Var ju inte så jag hade tänkt dra åt svångremmen men får se det positivt, behövs ju på både ett o annat sätt. Tråkigt bara att det blir så dyrt att ligga back med alla avgifter.
Är ju lite ironiskt att inkomsten försvann med 30-50% sen jag gick från tim till tillsvidareanställda fast jag har bättre betalt nu per dag. Visar ju å andra sidan att jag jobbat jädrigt mkt sista åren, får ju jobba fler timmar som tim också innan det räknas som 100% o nu jobbar jag bara 80% tillsvidare.
Men jag hade inte orkat fortsätta så heller. Man stressar sig själv e tillgänglig alltid, vill inte säga nej. Dåligt samvete för hem o barn. Att jobba tio dagar i sträck eller tio helger är inte ovanligt.
Så tid vs pengar.
Efter semestern känner jag att den verkligen behövdes efter jobbat tre år mer eller mindre hela tiden. Har mer ork på jobb nu och tid att plugga.
Förutom att jag kom back nu med dotterns op o sommaren så ska jag klara mig även om det är existensminimum, ska bara komma ifatt igen :-)

Annars hade vi en bra helg. Minstingen åkte iväg med en kompis o kompisens syster o assistent för att bowla så skön paus för oss. Passa på att få klart köket, nästan iaf tillräckligt för att jag skulle få lägga på duken som jag köpte i våras hehe. Fltta en hylla också så ni behöver vi en till. Men kändes bra. Blir mer förvaring, liite trångt men inte så det stör. Skulle behöva vinna en 20 000 till inredning så jag äntligen får det som jag vill men men... Vill iofs ha ny säng o madrasser med...
På söndagen promenera vi i lokala lilla skogen o plocka lite björnbär. Men var för varmt o klibbigt... Kom ut iaf så vi kunde slappa med Narnia sen :-)
Sonen var här en runda...
O mellandottern flytta hem... Jag älskar henne men jag varken orkar eller vill bo med henne. Hadejag haft ett stort hus kanske men inte sitta uppe på varandra... Om hon bara kunde följa reglerna i hemmet som alla andra. Plocka undan efter dig, hjälpa till lite och inte skrika. Men hon vägrar. Dessutom måste jag försörja henne o jag har inte råd inte alls vill inte heller när hon iinte förstår ge o ta. Men samtidgt tycker jag synd om henne vill hjälpa henne men inte gå in i väggen själv.
Vi får försöka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar