tisdag 31 december 2013

traditionell sammanfattning

har bojkottat datorn ett tag inte haft varken lust eller ork att ta fram den. Borde faktiskt fixa en del saker på datorn överhuvudtaget som mail och lite annat todo men vi tar det nästa år =) Back som bara den i skolan med men känner ingen större motivation men vi tar tag i det nästa år igen.
Mitt hiumör har inte varit helt stabilt sista veckan och är fortfarande inte men börjar bli bättre. Mysdag hemma med bara minstingen o då vi fick vi rätt på den mesta röran här hemma men behövs verkligen en rejäl storstädning så får bli det när man får bort julpyntet, måste nog börja i källaren.
Stora dottern har nu flyttat officiellt :S Blandade känslor. Är skönt att vi inte ska bo ihop på sätt o vis för bådas skull. Vi är ju båda vuxna o vill ha saker på vårt vis o är dags för henne att fixa sitt egna hem. har ju ändå gått bra inte så vi bråkar om saker men lite irritation ibland kanske. MEN behövde det vara så långt, inget kaffedrickande här inte. o jo telefon finns ju men inte samma sak. Får väl börja skypa :) Dagen innan hon åkte så möblera vi om. Så nu har minstingen ett rum o sonen ett rum. Blev bra i minstingens rum men lite mer matta behövs nog o lite annat småfix men på det stora hela så =) sonens rum... hmm... lite mkt udda gamla möbler som sett bättre dagar men han var nöjd och det är ju viktigast.
mellandottern får behålla sin plats i vardagsrummet. taskigt? vet inte men jag bodde i vardagsrummet i tre år så inget man dör av direkt. Önskar bara så att det kunde lösa sig för henne och vi har ju pratat en del o jag förstår henne men samtidigt är man äldre o klokare men man måste ju få komma på saker själv. man kan inte hjälpa någon som inte vill ha hjälpen heller så får bara finnas så hoppas vi/jag på det bästa.
Varit på mitt livs första medarbetarsamtal också men jag gillar chefen så gick nog bra. Lite rädd efteråt att jag verka lite gnällig men nja var nog ok. Chefen verka väldigt nöjd med mig och sa att jag låg nästan högst upp på skalan enligt deras kriterier. Fick mkt beröm. Sen trodde chefen att jag var tio år yngre än vad jag är,nästan runt 30 så vet inte om jag ska tolka det dåligt att jag verkar omogen eller om hon helt får omvärdera mig nu eller nåt... jaja... men hon höll iaf med om att jag inte är en typ som kan passa inom detta yrket alltförmånga år utan måste vidare. Hon tyckte även att jag ytvecklats mycket detta året på våra möten. så var glad när jag gick därifrån =)

o så följetongen. prata inte med älsklingen på tio dagar när han var i tyskland Var bra första månaden efter vi träffats när han var i Irak som vi inte har pratat på så lång tid, eller jo var nog en gång första sommaren med. Sakna honom levde på det lilla hoppet fast jag blir sur på mig själv för att jag gör det. o så ringde han i förrgår, viskandes. han var hemma igen men de var på sjukhuset för hon hade ont i magen. Han sakna mig osv osv gick ju inte att prata när man knappt hörde vad han sa... så ja då var hon med tillbaka igen trots allt. så lycka till då. jag orkar inte vara ledsen o besviken mer. spelar ingen roll att vi älskar varandra för jag orkar inte mer, inte alls. Jag kan inte sitta här som någon praktisk reserv. hade velat veta vad som hände i tyskland men kan kvitta. han har inte ringt igen heller... o jag ringer inte, vill inte bli klickad o veta varför...
O ja jag vet, den som sig i leken ger osv.
saknar honom, saknar någon men får gå bra själv ockå vilket det gör i teorin. Ensamt bara men har inte jag varit det större delen av mitt liv?

Nu är det iaf nyårsafton o på första gången på många år ska jag umgås med folk o jag har bestämt mig för att det ska bli trevligt, glömma grubblerier. JA brossan har ju förresten varit här o sovit över o då glömde jag för längre stunder o dagen efter hade vi trevlig sammankomst hemma hos min pappa så har hopp för kvällen =)
Fast konstigt att vara med ngn... vant mig o tyckt det varit nästan skönt att vara själv o filosofera. -12 var jag själv -11 var jag själv o hade dessutom influensa o jobba på dagarna, -10 var jag själv med minstingen, -09 var det jag o älsklingen tror jag... -08 jag, älsklingen o de två yngsta, -07 var jag med två yngsta systrarna och älsklingen. Så 07 var senast jag var på en nyårsfest.

detta året då? har faktiskt hänt en hel del större saker tycker jag.  Jag började plugga och blev personlig assistent. jag pluggade även bi b med bra resultat och det var kul. jag fick mitt livs första tillsvidareanställning och var på mitt livs första medarbetarsamtal. jag hade mitt livs första betalda semester och hade en skön sommar =) även om det inte blev utflykter som planerat. var på lalandia med barn o syster o firade min födelsedag, skulle verkligen vilja åka dit igen! Hjälpte minstingen igenom en skoliosoperation. hamnade i en djup ekonomisk svacka o är där än. Älsklingen fick hit sin fru med allt vad det innebar för oss o slitsamt långt uppbrott. Fick tillbaka min son då hans förhållande tog slut och fick kontakt med min ena syster igen efter ett års avbrott. En annan syster fick sitt första barn vilket kändes speciellt. Min hälsa gick åt helvete rent ut sagt, aldrig haft så dåliga matvanor o kondis =( Äldste dottern flyttade hemifrån, mellandottern flyttar fram o tillbaka. fick reda på att jag ska bli mormor.
Så lite av varje upp o ner som livet är. Känner mig verkligen i en mitt i livet kris =) Känner också att jag trots allt även om det kanske inte märks så mycket har fått bättre självkänsla men de  kommer långsamt fast kanske varaktig då kan man hoppas =)

så för nästa år då? löften? nä håller inte dem... men lite planer ska jag väl ha annars kan jag ta vid där jag detta året ett par månader in kände att de planer jag hade för förra året sprack :p
Ska komma över älsklingen o gå vidare. Komma på om jag ska hoppa o börja plugga eller vela ett år till.
få tillbaka om inget annat så min gamla kondis t.o.m det var bättre...
Sen finns det ju alltid en massa annat smått o gott att ta itu med, som mig själv :p men hinner inte skriva ner det nu så får bli ett senare projekt.
Ser framemot ett nytt år ( o skulle jag önska fritt så skulle jag ha råd o möjlighet att åka nånstans några dagar i samband med min födelsedag, är ju ändå 40)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar