torsdag 12 december 2013

min kick

värsta stressen har lagt sig men än är det inte över men å andra sidan har jag inte haft tid med någon julstress så det går kanske jämnt upp..
Jag har levt med biologiboken sista veckan bokstavligt talat. läst o läst o ju mer jag läst desto mer känner jag att jag tappar och blandar ihop. Igrå började jag plugga kl 5 på morgonen sen var det avbrott för att gå på lektionen i spec pedagogik vilket var trevligt iofs men på rasten åkte bi boken fram, hem o fram med boken igen. Klockan två skulle jag ha slutprov muntligt och jag var så sjukt nervös så det var nästan löjligt. Dels för att ringa med min telefonfobi o dels för provet, kändes som att allt skulle hänga på det då det varit lite ojämn början på kursen för min del.
Gjorde ju slutprovet i söndags skriftligt o logga in o såg att jag otroligt nog fått a på det, kändes faktiskt som jag bara svamla i luften på den. Gjorde inte pressen mindre.
så när jag ringer kl 2 så är det upptaget, i 20 min är det upptaget! Tack för den. När jag får tag på honom säger han att det e mkt elever som ringer o inte lägger de på, i slutet på samtalet så insåg jag vem det nog är som inte lägger på...
Först skulle en uppgift redovisas som jag visste på förhand. och det gick ju bra tills han tog en annan sväng emd den o jag tappa bort mig o staka mig... ny uppgift som jag trodde jag hade koll på men redan i början villa han bort mig o sen sa han att jag svarat rätt men att man kunde tänkt på annat vis också...
följdfrågan på den tyckte han att jag la mig för avancerat.
sen prata han en massa om allt möjligt. vi kom in på studietekniker och han märkte på hur jag pluggat hur gammal jag var. Min presentation jag lämnat in från början verka han glömt iaf..
sen kom han in på dagens ungdom etc etc men han var trevlig iaf.
så småningom kom vi till slutet efter 40 min, den stackaren som var inbokad på samtalet efter mig kan inte haft det kul när hela hans halvtimme försvann.
han sa iaf att jag ska försöka ändra studieteknik lite att man inte ska pluga in så mycket termer eller för avancerat, bättre fokusera på större delar och bara ha förståelse, mer helhet kanske.
så fråga han vad jag ville ha för betyg... hatar den frågan så jag sa att det hade ju gått ojämnt men iaf c o ibland kanske snuddat upp mot b. han kalla det kvinnlig blygsamhet. jag låg väldigt nära ett A men lite småmissar gjorde att jag inte riktigt nådde dit men ett klart B.
Blev jag glad eller?? ja det blev jag. satt o flina hela em/kvällen. Jag är stolt över mig. blir förbannad på en klasskamrat som bara kör på att jag har ju så lätt för det bla bla bla. ja kanske jag har men jag lägger ner jädrigt mycket timmar och jobb på det med, inga betyg som kommit flygande precis. så sa det faktist till honom.
Kanske inte är en märkvärdig prestation men jag är jädrigt stolt över mig själv iaf så det så!!

Att kämpa för betyg o få det som man strävar efter är som bergsklättring för mig... allt kämpande för att komma upp o sen plötsligt står man där uppe på toppen o allt bara släpper o man bara får en sån kick. sån lyckokänsla. Sen får man ju börja titta sig omkring efter nästa bergstopp :p

nu är det två arbeten kvar i specialpedagogiken o så har geografi kursen kört igång men tar det när jag e klar med denna. Fått A på första arbetena i specpedagogiken så hoppas på det här med.

Men ändå så finns det en liten röst inom mig som bara undrar hur det här gick till. att jag egentligen bara lyckats på nåt tur sätt att jag egentligen inte kan, att jag egentligen bara kan memorera och inte är "smart". Att jag inte kan tänka egentligen utan bara matar in fakta utan urskiljning, att det kommer avslöjas antagligen därför jag var så nervös också för det muntliga... Men om det gick bra när jag gick i grundskolan, om det gick bra på komvux grund o gymnasie, om det går bra på personlig assistent utbildningen, om det gick bra på biologin som var fristående, borde jag inte tro det går bra då?? Är ingen komplott för att lura mig, jag har inte fjäskat till mig nåt. jag måste ju ändå ha bevisat någonstans att jag kan...

nåväl läraren tyckte att högskoleprogrammet jag funderar på kunde vara ett bra val men att jag skulle rikta in mig på nåt företag i spec arbetet. Då fick jag skälvan igen, jag o min sociala fobi, jag som tror jag är en bluff o inte kan... började backa... men...
Det hade varit så kul att köra vidare...
Min klass tycker att jag ska satsa på ssk istället.. men nja...

bortsett från det så ingen julstämning här inte... får baka lite imorgon på lucia o äldste dottern som kom hem igår får julpynta klart i helgen när jag jobbar...
inga pengar, inte en julklapp handlad...
känns sådär men inte så farligt som jag trodde... vi kör mys på lovet då jag till stor del e ledig =)

Nu mer än hög tid att köra igång pluggandet, fast jag helst hade velat lägga mig o sova... snaaaart lov :p
i em blir det utv samtal hos minstingen med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar