torsdag 14 april 2016

teflonhjärna

Minst sagt en hektisk period. Det är fullt upp och främst är det den förbannade tentan på lördag som gör mig gråhårig, frustrerad, panikig, ledsen, och så jädra irriterad. Varför kan det inte fastna?? tror jag fattar lite men sen när jag tittar på övn uppg så är det totalt borta igen. Läroboken, som såklart e på engelska och svår, hänger inte ihop med föreläsningarna som inte hänger ihop med övningsuppgifter som inte har med tentan att göra. Eller jo det är klart det är samma ämne/ämnen men ingen hjälp för något sammanhängande förståelse. Jag vill bara slå sönder saker, lägga mig på golvet och skrika (nej vill jag inte så jädrans obekvämt på golvet med min kropp. Sista chansen och det kommer aldrig gå. får plugga några timmar till på det imorgon sen får det gå som det går. orkar inte mer.

I övrigt är det mycket i skolan då vi har ett kroppsområde i veckan med seminarie och dugga. Vi har även denna veckan hunnit med tre labbar. Lärt oss ta venprov. Var så läskigt innan men inte så farligt sen men jag hade en lätt arm att sticka i men väldigt svårt att hålla nålen stilla när man ska byta rör som man fyller men det var ok. Vi kommer träna mer på det senare. sen har vi lärt oss göra EKG. Kul det med förutom att mitt ekg var patogent och visade på ett misstänkt hjärtfel. så har man googlat en massa på det... Min lärare gjorde ett extra på mig med samma resultat men hon skulle lämna resultatet vidare. Vi BMA ska inte tolka resultat vi ska bara leverera bra resultat.
Idag gjorde vi kapillärprovtagning och gjorde hb bestämning på två olika sätt. Där klarade jag mig över gränsvärdet iaf fast kanske inte nu för allt blod rann ur mig och lancetten vi skulle använda var inte att leka med var som att hugga i fingret med en kniv, då var venprovtagningen lindrigare och den gjorde ont.

hunnit med att träffa syster lite mellan varven men blir nog lite mer sen om inget annat i sommar :P jag har skickat in avskedsansökan =) känns inte så bra ekonomiskt men i övrigt. varje dag jag är i stan och ser bussen som går dit jag jobba så är jag så glad att jag inte behöver göra den resan igen.

nä nu måste jag släppa här och fixa instuderingsfrågorna till seminariet imorgson, som om jag hade tid... sen ja tentan får väl återkomma nästa år då så har jag nåt att göra i sommar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar