torsdag 30 januari 2014

en inbillad bomb

ibland får man ju bara ta tag i saker vare sig man vill eller inte.
så igår blev det en rejäl städning, eller någorlunda sovrummen får vi ta bättre i helgen men annars så. Ibland är det bra att ha lite press på sig för sen på em så skulle färdtjänsthandläggaren komma.
Det mötet gick bra, så nu ska dottern få ett servicekort. Möjlighet att åka färdtjänst dock utan ledsagare men en medåkare som får betala och så får hon assistans vilket innebär att chauffören måste se till att hon kommer dit hon ska och inte lämnas på en trottoar själv tex. Och så så blir det billiga kollektivresor där en ledsagare alltid får följa med gratis, så blir bra för oss så nu kan syskon se mer av mig o minstingen :p Att åka till malmö kommer nu kosta under 100 för oss ist för som nu ca 300.
Sen var det rena pådraget här hemma. Om det finns någon som läst min blogg länge vet att vi för ett par år sedan hade fullt pådrag här då en kille i granntrappan hade tillverkat en bomb. Nu verkar det som det var bombhot hos samma kille igen. så bombtekniker, ambulans, massa poliser och reportrar här ute. avspärrningen gjorde att vi var inspärrade men bra utsickt i fönstret då mitt och det huset står i vinkel bredvid varandra. Men ja efter några timmar så hade de inte direkt hittat något intressant. Så så spännande var det men man har ju lite frågor... när jag kom hem med minstingen från skolan innan pådraget hörde jag grannarna i den aktuella trappan stå och prata om att någon sprungit och knackat på dörrarna och skrikit att det var en bomb där... men här bor en del knepiga typer så jag trodde det var en sån bara men... sen hade killen som bor där skrivit en massa knapiga statusar på fb om säpo etc och han brukar inte vara aktiv där...

så idag blev det en runda till affären, går undan utan pengar hehe man får ju se det positivt...  sen blev det en runda ner till källaren och började där men det kommer ta många timamr kände jag... kom en bit in iaf och fick letat upp lite babykläder men jag har inte mkt kvar har ju "lånat" ut alllt annat till mina syskon, vet inte ens vem eller om de finns kvar men en del fanns iaf sen får vi väl shoppa lite...  Dottern e lite kräsen också och visst vill man ju vara men samtidigt... så blev en medelväg.
större delen av em skypa vi med dottern i sthlm. Middag, disk, tvätt, bada minstingen, läxor, fått slängt en massa skit. så börjar känna att saker börjar så smått hitta sina saker. städa stora garderobe med och ändra om där så jag kunde få in större delen av julsaker, är inte ens jag som brukar göra det men är jädrigt trött på allt som ska upp o ner från källaren varje år. allt fick ju inte plats men mycket.

nu är det bara dags för en dusch o sen sängen. Imorgon jobba.

följetongen får vi inte glömma. Nu har älsklingen bestämt med sin fru att de bor ihop men sköter sig själva som separerade i princip och när barnet är fött ska han ta hand om det och hon flytta till sin bror i tyskland. Han blev rätt sur när jag fråga om han trodde på det själv.
Älsklingen syster i tyskland hade sagt att hon kunde komma hit isf och hjälpa honom med bebin men då har han sagt till henne att jag skulle göra det. tillåt mig småle en aning... ja jisses vet inte om man ska skratta eller gråta...
Imorgon skulle jag kunna göra något efter jobb men vet itne om jag är redo men kanske hade det varit bra för att komma vidare... vet inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar