söndag 18 oktober 2015

Planera, strukturera, genomföra.

Så då har en till vecka bara sprungit förbi. Vet inte ens vad jag gjort denna veckan, inte mycket av det jag borde gjort i alla fall känns det som.
varit i skolan två dagar. I fredags gick det riktigt bra med labben och uträkningar så då kände jag mig med på banan. Blir väl värre på onsdag när vi ska få tillbaka tentorna.
skulle börjat med vårt grupparbete i tors men var hemma med ett sjukt barnbarn istället då dottern nyss börjat en praktik plats och blev lite mkt att vara hemma så kändes viktigt att ställa upp. Mina gruppkamrater var snälla så vi ska ta det imorgon istället. Denna och veckan efter är det skola varje dag. känns sådär när det är lov vecka men ja får bli så.
Börjar snart dra ihop sig till nästa tentavecka också. Tiden verkligen bara susar förbi.
Och nu är det verkligen dags att jag börjar organisera livet på allvar för detta håller inte på något vis alls. Och jag måste jobba på att bli piggare och mer fokuserad.
i början av skolan hade vi föreläsning om studieteknik och nu börjar jag förstå att man verkligen skulle skriva i almanackan tider för när man gör vad och hålla dessa. Eget arbete kan lätt bara bli ett gytter av ingenting.
Just nu är det bara första grupparbetet som känns lite tungt... och tråkigt... och jag fastnat på småsaker.
ett annat arbete som ska göras där vi själva skulle dela oss i par kändes lite jobbigt då jag inte automatiskt har någon självklar partner men visa sig att det var några till som inte hade nån så inte ensam om det så vi "losers" fick para ihop oss hehe så var det löst så långt. Det är svårt men fortfarande kul, ja förutom grupparbetet och det beror på att det är tråkigt ämne som man inte får grepp om och så e vi nog lite mesiga i min grupp allihop så ingen som pushar tillräckligt framåt.

så nu är det dags att strukturera upp mitt liv lite mer strikt. vad som ska göras vad ang skolarbete, hushållsarbete, och även umgänge och där gäller det även mellandottern och barnbarnet. Får planera in fritid också.

Annars rullar livet på....
Alldeles för trött om dagarna men ska väl bli ordning på det med. För rörigt hemma men får planera in lite sånt i schemat också.

saknar en närvarande partner också... men ska väl gå att komma över det med.
I veckan blir det mkt plugg, ska försöka hälsa på bägge mina systrar också, Marknad på lördag med barnbarn och en del av barnen.
Idag sön är det matsedels planering, vem som lagar maten ska planeras, vem som hämtar och lämnar minstingen. Man är som en liten spindel i ett nät. tar en hel del energi för att bara planera hemmalivet. Tur vi inte är så mkt föreningsmänniskor av den anledningen. Ska på info möte inför gymnasiet också denna veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar