tisdag 30 september 2014

blandat

så då var det återigen ett tag sen man knåpa ihop ett inlägg... dagarna bara springer iväg känns det som och inget hinns med eller ja är väl en sanning med modifikation.
Har haft bra dagar i alla fall så inget att klaga på =) eller kanske att dottern var här för kort tag.
I fredags var vi iaf en runda till saluhallen i vår håla, jag har inte varit där än fast det var ett bra tag sen de öppnade. Sonen fick ett presentkort dit från sitt jobb i julklapp som han sen gav till mig i julklapp så nu fick jag använt upp det. Vilket inte tog så lång tid med de priserna. Tänk om man hade råd att handla så alltid. Vi fick några bröd, lite ostar, yoghurtbollar, marmelad, lakritspulver , grissini och fikon sen var den femhundringen slut. Men var en väldigt liten och mysig saluhall. Riktigt fint var det. De har en restaurang också men var stängt när vi var där för vi var tidiga och en café del som jag nog får ta minstingen till =) Fanns lite affärer där med men vi gick inte in i de. sen för att köra kontraster så gick vi inom lidl för att komplettera vårt tapas/ostbricka till kvällsmyset.
Minstingen åkte till kortids på fredagen och kom igen på söndag så fick bli mys med de stora barnen och det är inte fel det heller.
På frekvällen kom älsklingen och sov över sen blev det tyskland igen för hans del. Rörigt men det e hans story och jag vet inte ens om jag har hela bilden klar för mig...  har bara pratat med honom några minuter sen han åkte så vet inte så mkt heller för tillfället...

på lördagen tog vi en heldag på köpcentrumet, lite standard när dottern är här känns det som. jag hade ju inte direkt pengar till någon shopping men jag var tvungen att köpa några byxor till sonen han klara sig inte till vi ska till Ullared. Sen har han ju gått ner några kilo och inte haft jeans på flera år men nu är han ju uppe i herrstorlekar så då var jag tvungen att låta han prova ett par och han lyckades få på sig ett par. När man såg hur han sken upp så kunde jag inte gärna säga att han skulle lägga tillbaka dem så blev väl lite dyrare än tänkt men men det var det värt =) glad för hans skull. Fasiken vad klädkontot blivit dyrare sen både han och minstingen är uppe i vuxenstorlekar. Förhoppningsvis kan de ju ha kläderna lite längre sen åtminstone.
jag behövde höstskor men hitta inga fast det var plånboken glad för. Jag köpte bara det jag behövde och skulle i princip förutom ett par örhängen till mig. Blev dyrt iaf :( världslig sak.

sen fortsatte jag tro att jag hade guldbyxor eller någonting för på söndagen var det dags för mikaelimarknad på Fredriksdal frilufsmuseum. Här följde även stora sonen med medans mellandottern och barnbarnet blev hemma. Är så mysigt att gå där och titta och vilket väder sen. Koftan jag hade fick åka av rätt snabbt. helt otroligt i slutet på september men skönt. blev lite te, ett lakrits och ett polkagris, lite mandlar och sen löpte jag dyraste korven ever. vågar inte äta av den ens så dyr var den haha. men god! sonen spendera betydligt mer och shoppa loss som en liten gourmand =)  Han har inte varit på Fredriksdal på säkert tio år så var kul att ha honom med. sist jag kommer ihåg att vi hade utflykt dit och han var med blev han magsjuk så det var sådär hehe.
avsluta söndagen med en riktigt god söndagsmiddag med stek och tillbehör. gott.

ja o sen ett par jobbdagar på det som inte varit lika inspirerande.

som sagt dagarna bara flyger iväg. Nätterna är en annan sak. sov jättebra natten älsklingen var här sen har jag drömt en massa konstiga obehagliga drömmar om mina barn och systrar i malmö som gjort att jag vaknat och gråtit varje natt. dock olika drömmar. sen inte kunnat somna om och när jag väl gjort det efter en eller ett par timmar så kommer nya drömmar... så rätt övertrött nu.

livet är väl helt ok nu egentligen men känns som nån oro inne i kroppen, är väl inte van vid de lugna stunderna då det inte är nåt som ska fixas, göras. ja sen är det ju detta med att bo med dottern och barnbarn men bara gilla läget, har lite gett upp vardagsrummet.

imorgon är jag ledig då funderar jag på att rymma hemifrån lite synd inte vädret var bättre bara.
Finns annars en massa saker jag borde göra som hade varit till mer nytta så får se vad jag känner för.

Vi bestämde oss för att strunta i Köpenhamnweekenden iaf var svårt att få till det vid nån tidpunkt som passa alla. Får se om vi får till en tur till tivoli bara eller nåt.
Dottern kommer ner över jul ev i sällskap med svärsonen. På vägen hem så kanske hon tar med de två minsta så norrlänningssläkten kan hämta dem i sthlm och att jag sen åker upp och hämtar dem i sthlm igen. vi får se om det går att få till. hade varit kul för barnen. mindre kul för mig att fara upp o ner men de brukar ju köra så känns som jag kan ta mig halvvägs åtminstone.

nä nu tog hjärnan slut känns det som.
dagens avsnitt av hem till gården nu och sen sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar