söndag 27 december 2015

Vad kan väl passa bättre?

Så då kom julen och har väl mer eller mindre gått också. Detta lyckades den göra utan att jag julstädade, bakade, gjorde julgodis (jo knäck och marknadsnougat), lagade en massa julmat. Dock har jag handlat en del julmat och köpt julklappar till barnen som alla verka nöjda över och ang julklappar känner jag att less is more faktiskt =)
Så ett beslut togs och det är att julen blir minimal med stress kommande två åren när jag pluggar funkar tydligen alldeles utmärkt ändå =)
Firade julen borta i år hos en syster som nyligen flyttat. Lite avis på hennes nya lägenhet kan jag säga. Ang julen så blev det väl inte riktigt som planerat men ja lite mer kommunikation kanske. Men på det hela var det lugnt och skönt, trevligt.
Jag fick en le creuset gryta, som jag velat ha hur länge som helst men inte min prisklass, av de två stora barnen. En söt tavla av mellandottern med text typ finns bara en sak som är bättre än att ha dig som mamma det är att mitt barn får ha dig som mormor. Lite tår i ögat varning på den =)
fick flera saker och julklappar av min syster. Hon är ju rolig som inte ville köpa till mig och min familj för vi är så många och sen när hon bestämt det så köper hon iaf. Kändes inte bra jag ville ju köpa till dem också då såklart. men men...

överlevde skolan mån o tis. minstingen kom hem och kändes som om hon inte varit borta alls.
På juldagsmorgon vakna både jag och äldste dottern genomförkylda. stressen som släppte tro.
Sovit dåligt, fullmåne och massa tankar.
Älsklingen är fortfarande i Tyskland. Vi har knappt pratat, knappt haft kontakt. Vet att jag inte borde bry mig typ let it go... men ändå. så jädrans frustrerande att inte veta, att inte få svar. Borde lita på magkänslan, saker stämmer inte och varför gör de inte de. Eller övertänker och överanalyserar jag allt??  En vecka till sen kommer de hem, tvivlar på svar då också. Han vill jag ska gå hem till hans lght men hur konstigt känns inte det? Så akut är det inte heller känner jag,,, men ja jaglär väl göra det ändå...

Igår var alla barnen här på kvällen och vi avsluta julen med sista julfilmen för iår och beställde hem pizza. Blev en lång och mysig kväll (förutom förkylningen). Tror vi sett runt 25 julfilmer i år hehe.

Nu sitter jag och skulle göra klart labbrapporten. men ja vad passar bättre än att blogga då? skulle vara att kika runt på rean men inga pengar kvar. Jag är sämst på att komma igång. Förkylningen e aningens bättre idag så kan inte skylla på den heller. Och nu är det snart dags att fixa lunch, tusan också. kan inte ens skylla på barnen då alla sitter klistrade vid varsin skärm.

Funderar mer och mer på att skaffa en dagbok istället. Inte så att detta ger så mycket längre, var annat i början när jag blogga på ett annat ställe men nu...nja... Inte så att jag orkar engagera mig så mkt i den heller och kan inte skriva allt jag vill här heller. har inte ens ork eller engagemang att gå in och kolla fb eller instagram mer än sporadiskt.
Vi får se... har ju bloggat tio år så är ju ändå lite av en vana men.

Just nu hade jag velat sitta i en mysig stenstuga på Irland eller i Skottland, framför en mysig brasa. En bra bok. Lite karg ensamhet.
Med tanke på att mina barn på en etikett skrev god jul gnällmusen så får jag nog se till att strukturera upp mitt liv lite. Få ordning på saker och ting. Göra det jag ska när jag ska det. Vara mer närvarande i stunden. De sista veckorna har inte mkt av det barnen sagt gått in, jag säger helt fel saker, ord. Lite som demens light eller nåt. Inte alls med. Som att säga fel namn till barnen fast nu säger jag fel ord. Hör inget, fattar inget. Glömmer allt.
En vecka till "ledigt" får bli en massa plugg men utan stress. få lite ordning här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar