lördag 2 maj 2015

Maj, sköna maj

Jag älskar maj och början av hösten, sept/okt. Hade jag inte haft barn med sommarlov så hade jag nog lagt min semester fördelat på de perioderna ist för på sommaren.
Nu är allt så fräscht och krispigt. Ny grönt, blommor och framförallt mer lagom varmt. Jag gillar inte alls värma sommaren spec inte över 25. Kan inte röra mig svettas som en gris.
Men som det är nu så blir det semester i sommar. Misstänker att jag gjort slut på alla semesterdagar så hoppas jag inte behöver några resten av året.
I år känner jag gör att göra... Absolut ingenting. Jag orkar inte asa rundor med minstingen på varma nöjesfält, varma djurparker. Ja det är mysigt att göra saker men inte om man är trött och övervarm.  Dock får det bli något. Blir det fint blir det nog en dag på tosselilla, halvfint en dag på skånesdjurpark, dåligt så kanske en tur till akvariet i Köpenhamn. Bakken om finns önskemål. Annars ska jag bara ta det lugnt, njuta och ta dagen som den kommer göra det vi känner för. Lär ju vara att jag är mest med minstingen. Barnen e ju stora nu. Åka nånstans och fika, strosa sakta i Helsingör. Umgås med systrar i Malmö, picknick. Ingen stress.
O bada ska vi, där vi börja bada förra året. Numera är det roligare på stranden när jag inte längre måste sitta i strandkanten utan kan bada, minstingen vågar bada mer o mer. På rätt strand ser jag henne o har kontakt även om jag badar o hon sitter på stranden inte som innan när vi varit vid småbarnavänliga super långgrund strand.
Jag ska vara i minstingens tempo, kommer dagar när hon e på korrttids när jag kan göra som jag vill. Men i år ska vi inte åka på varma tröttande utflykter bara för att.
Bara för det kommer det regna hela sommaren :-P då ska vi fika, läsa böcker, se film, baka pyssla. Men hoppas inte inte att vi blir inbestängda i sommar. Det orkar vi inte med alla.

Snart dags packa ihop för dagen på jobbet var inte kul att komma idag men mkt att göra så dagen gick fort. Räknar ner och hoppas inför hösten trots dåligt samvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar