måndag 9 mars 2015

tillbaka igen.

I'm back.
Lite intressant att bloggen tydligare varit populärare när jag inte varit aktiv än när jag har varit det. Finns en intressant sak till men det skriver jag nog inte ut nu. Men var man än är på internet så är man inte så hemlig som man kanske kan inbilla sig men inget jag bryr mig om.
Inte skrivit på tag och det finns väl en massa anledningar till det. Enkla som att jag inte orkar sitta vid min dator, trött och för att jag inte vet vad jag ska skriva heller. som jag sagt tidigare så ändras saker från minut till minut. jag har varit långtifrån på topp under vintern. Men nu känns det som det börjar lätta lite. fint väder man kan vara ute lite.

sportlovet passerade och det var ett så skönt lov. Mellandottern och barnbarnet var iväg halva lovet, efter en dag åkte sonen iväg till en kompis för några dagar så var det bara jag och minstingen hemma. skönt och mysigt. Inte ofta det är så. Sen när de andra kom hem så åkte minstingen till korttids. jag bosatte mig hemma hos älsklingen några dagar. fast träffade sonen en dag då vi åkte till väla på hans villkor och det var mysigt det med, bara han och jag.
Annars var väl dagarna hos älsklingen sådär mest pga mig. jag grät för precis allting var som man bara vridit på en kran. han blev lite frustrerad efter ett tag kan man säga. var en massa som kom upp om oss och det vara nära att jag bara gick ett par gånger men inte ens det fick mig att ta steget. Till slut insåg han nog lite av vad jag menade men det verka inte fastna så där jätte hårt. Men det är ju knepigt med allt nu. han har mkt med sitt, jag med mitt och ja säga vad man vill men är ju ett rätt udda förhållande.
Inte förrän denna veckan när man börja se ljuset har jag väl slappnat av lite på den fronten. Men är ju, självklart, långtifrån samma förhållande som innan. att det ett tu tre finns en baby med i bilden förändrar ju en del om man säger så.

Sen var stora dottern nere en vecka. Fullt upp, stora sonen  var här en hel del den veckan med. Dessutom blir alla så mkt stimmigare och jobbigare bara för att vi har en person mer här. Lite jobbigt för man blir rätt trött och jag har inte någon hög tröskel längre.

Sen har saker rullat på. Utv samtal med sonen, lysande som vanligt eller nja han kan ju mer om han vill men nöjd. lönesamtal för min del och fick lite mer än medel höjningen men var inte nöjd med samtalet. känns inte som man syns längre med alla chefsbyten. träffa nya chefen nästa vecka.
sen är det en massa med minstingen. fixa med korttidstillsyn ist för fritids nu när hon går ut sexan. måste fixa hur den logistiken runt det ska fungera. sommarplanering. jag fick inte alls semester där jag ville tack vare min nya kollega... säger inget mer om det så har jag inget sagt. saknar mina gamla kollegor.
Sen en stor grej, Jag har varit på ett assistansbolag och satt igång ansökan om att ev få personlig assistens till dottern. det är en väldigt stor process som tar 6-12 månader att få beslut och sen om man får assistens så ska man anställa någon också.
så för tillfället är det mycket pappersarbete, inte bara gällande detta. Flera telefonsamtal som måste ringas varav flera där jag måste vara lite på och att ringa är inte min grej och speciellt inte att vara på. ja vi får se. ta sig i kragen.
varit möte på särskolan med alla föräldrar också och ja vad ska man säga. föredrar nätverket i grannstaden alla gånger. Dock fått en ny rektor som verkar bra även om man saknar den förra.

Annars springer jag med en ständig nervositet. Det är så mycket jag måste ta tag i nu. och dessutom kan det ju bli så att världen roterar lite fram till hösten och förändras och vågar jag :p Kanske inte men viljan är större. Mitt liv nu är inte hållbart men jag ska försöka ändra det även om jag inte vågar men när man väl är på gång så. Är väl dags att sluta vara så mesig. hade varit så kul.

ja just det. minstingen har fyllt 13 helt otroligt. inga småbarn här inte ( ja förutom barnbarn) Vi firade med hennes klasskompis och hennes mamma. Åkte på äventyrsbad, äta på max och avslutning på ett kontor där vi blev bjudna på semlor. en sån heldag. Och sonen hjälpte mig i sista minuten att fixa skrivbord och stol till henne som hon blev glad för =)

Nu hoppas jag att jag är uppe ur träsket och att jag fortsätter vara det.
se om man kan ta tag i vårstädning med om man hinner. jag är sämsta på att förvalta min tid bra.

dessutom har jag insett att jag börjar bli gammal så verkligen dags att ändra på saker och ting. tredje gången på ett halvår som en ung kille rest sig och insisterat på att jag ska sitta och, jag vill inte erkänna det, men läsglasögon är införskaffade. för att användas när jag klipper minstingens naglar, trä på tråd på nål och små innehållsförteckningar annars klarar jag mig än men det känns inte alls ok. jag som alltid haft bra syn :(
På tal om att bli gammal så har en gammal klasskamrat till mig ordnat en 25 års fest för klassen i maj. 25 år sen man gick i skolan. Om jag ska gå vet jag inte än... vissa hade jag velat träffa och vissa vill jag inte sitta i samma rum som. vi får se.

Se om jag får lust att återvända till bloggandet nu =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar