måndag 10 september 2018

halvvägs

Dagarna har gått för fort som vanligt men samtidigt känns det som evigheter sen jag var på jobb som om det var en dröm och aldrig har hänt egentligen.
Jag ahr väl inte helt gjort som jag tänkt mig under den här semestern men finns några daga kvar att ta igen det på. Storstädning av kök, badrum och toalett är iallafall gjorda och de var viktigast. umgåtts med barnen. Fortfarande lite småförkyld och yngsta dottern har också blivit sjuk men inte värre än att hon kan gå i skolan ialla fall. På onsdag blir det föräldramöte i hennes nya skola. ska ju dit men ser inte fram emot att ta mig dit, inte så enkelt men men.

Valet... Jodå jag röstade. och ja än så länge är väl det mesta ovisst. Så skrämmande hur SD kan gå framåt på det viset. Hur människor kan bete sig nuförtiden som om det var ok. Så ser jag min egna familj. Där vi har muslimer, buddhister, judar, kristna, invandare, svenskar. Akademiker och de med lägre utbildning. Bönder, jobbar inom vården, socionomer, fabriksarbetare, mekaniker osv. Friska, kronisk sjuka, funktionshindrade. I de flesta åldrar även om fåtal i högre ålder. singlar, gifta, ensamstående, föräldrar, de utan barn, skilda etc. I min familj finns allt möjligt representerat. Och så mkt bråk om allt och inget. grupperingar, skitsnack. Bråk om saker som borde förena. Om saker som vi borde vara större än. Nu senast inför valet. här finns också allt möjligt representerat och även SD tyvärr. Att rösta på SD när man har människor i familjen som blir utsatta av dem. Att rösta på dem när ens partner och barn tillhör dem som är utsatta av dem. Bara sorgligt allt... min pappa var barn under andra världskriget i danmark...En gång i tiden var jag stolt över min familj över att jag och mina syskon höll så bra ihop, idag...  Som om inte åsikter går brett isär så ska det luftas på nätet. Skrivna ord i hetten blir sällan bra. missuppfattningar är regel inte undantag.

jag har sökt ett jobb, nervöst får se hur det kommer gå...
Mycket mer finns på todo listan men en del är avverkat. Borde/ville läsa på mig lite mer om patologi men orken har inte funnits... Långsamt har jag börjat läsa skönlitteratur igen. som jag saknat men inte orkat i nån större utstäckning under skoltiden.

Ett par saker som skaver men hoppas de ska lösa sig... En massa tider för minstingen som ska ordnas och gås på. Vill inte ta ledigt en massa nu heller spec inte efter att haft semester precis...  vi får se ska väl få till det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar