söndag 12 augusti 2018

I did it, i really did

Lång tid har gått kan minst säga sen jag skrev sist så gissar att detta lilla hörnet av internet numera är helt bortglömt.
sist ja skrev var när jag hade varit i Irland, känns som evigheter sedan. Och ja det är väl det också...
Efter det så var det dags för praktik. Först på mikrobiologen i Lund. Jag gillar arbetet där men inte alla människor där även om det fanns många guldkorn också... stundtals var det segt och jag kände mig ofta bortkommen. Men på det hela var det roligt. samtidigt hade jag omtentor kvar att beta av men jag lyckades till slut med dem också.
Sen var det dags för examensarbete och innan man fått det klart för sig osv. Men det blev roligt, odla celler. Dock kom arbetet att riktas in på saker som jag inte hade varit medveten om. Jag hade en kurskamrat som gjorde ett parallell projekt och han hade samma uppfattning. Sista veckan innan inlämningen satt jag verkligen och grät igenom kvällarna för att få klar skiten och mina handledare ja... nä det var en pärs.... Sen var det dags för nästa praktik patologen i helsingborg. jag hade inte höga förväntningar, valde egentligen klinisk kemi i hbg men är inte så mycket min grejj så sista dagen ändrade jag mitt val. Andra perioden valde jag helsingborg för att slippa pendla kändes viktigare då. Men med låga förväntningar så överträffades allt. patologi är ett ämne som vi har haft en del i skolan men inte så som det är ute på kliniken förutom lite teori. Det var så mkt nytt. Men det var så roligt, jag fick göra så mkt. Alla var så trevliga och hjälpsamma, min huvudhandledare var helt otrolig. Och så fick jag erbjudande om att stanna kvar och sommarjobba :D hade sökt på alla ställen i hbg redan innan på region skåne så de visste om det... Men jag blev verkligen glad.
sen var det dags att redovisa våra praktikplatser och jag lyckades få godkänt på det. och så var det redovisning av examensarbetet och det gick vägen, var lite småsaker som skulle kompletteras men fick gjort dem och arbetet blev godkänt.

Sen var jag utbildad Biomedicinsk analytiker. Helt otroligt. men jag blev inte så glad som jag trodde det var bara konstigt att det var slut, att åren på skolan var över... men har börjat landa i det och fått min legitimation också.

började jobba nästan direkt och det var lite tufft och första veckorna var nervösa men jag har haft samma plats hela sommaren så efterhand har det löst sig. Och förutom att jag är så rädd för att göra fel för att förstöra ett patientprov på något vis så är det så roligt.
Helt underbara arbetskamrater som sagt att det är roligt att jag är där och vill att jag stannar kvar. Det är svårt för mig men jag försöker faktiskt tro på dem. varför skulle de annars säga så? de var så redan på praktiken att de hoppades jag skulle få sommarjobb.

Nä nu är det läge för sängen men mer uppdateringar om livet kommer.
nu när man inte har en massa skolarbete att skriva har lusten att blogga kommit tillbaka men ja om jag har nåt att skriva om sen återstår att se...

8 kommentarer:

 1. Hej! Jag har följt dig ett tag och blev väldigt glad över denna uppdatering! Stort, stort grattis till klarad utbildning och vad roligt med sommarjobb direkt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! vad roligt att höra och tack :)

   Radera
 2. Vad kul med en uppdatering, har saknat dina inlägg! Grattis till avklarad utbildning, bra jobbat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. roligt att du tycker det :) tack så mycket!

   Radera
 3. Stort grattis, hårt arbete lönar sig :) Ska bli kul att få läsa dina uppdateringar igen

  SvaraRadera
 4. Men vad kul! Grattis!!! Nej du är inte bortglömd! Hoppas du skriver igen!
  Marie

  SvaraRadera